ifj. Bozsik József

profileimage

Ifj. Bozsik József 2006-tól a tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark SE igazolt fogathajtója. Kocsi János támogatásával egyesfogat kategóriában rögtön az első évadban csapat Magyar Bajnokságot nyert, egyéniben ezüstérmes lett. Abban az évben hat országos versenyen indult (Fábiánsebestyén, Bicske, Vecsés, Kecskemét, Kisbér, Bábolna) és legnagyobb eredményét a vecsési nemzetközi versenyen érte el, ahol az akadályhajtást megnyerve a legjobb magyarként zárt a harmadik helyen a finnországi világbajnok válogatott mögött. Kétszer nyert díjhajtást, kétszer második lett és szintén két versenyen nyerte az akadályhajtás versenyszámot, míg 2014-ben megnyerte a fábiánsebestyéni maratonhajtást a későbbi világbajnoki dobogós Kwiatek testvérpár előtt. A 2015-ös és 2016-os évben a Fiatal Fogatlovak mezőhegyesi világbajnokságán 4. illetve 6. helyen zárt.

2005-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetem kommunikácó szakán. Szakdolgozatának címe a magyar lovas szaksajtó kialakulása a kezdetektől napjainkig. A mai napig hiánypótló mű melynek eredménye, hogy ifj. Bozsik József felállította az Országos Széchényi könyvtár sajtó archívumában található szinte összes magyar lovas mű jegyzékét. Újságíróként és fotó riporterként 2004-ben a magyar, 2006-ban a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség is tagjai közé fogadta. Állandó munkatársa volt a Lovas Futár, Lovas Nemzet magazinoknak, cikkei, fotói valamennyi hazai sajtóorgánumban helyet kapnak. Jelenleg a Pegazus havilapban publikál.

2009-től külföldön szerzett tapasztalatokat, Franciaországban, Németországban, Svájcban, Ausztriában és többek között a világ legjobb fogatlovainak kiképző istállójában, a hollandiai (Beekbergen) Riant istállóban.

2012-től Paul Schockemöhle Lewitz-i ménesben, feleségével Sági Pálmával együtt, a világ legelismertebb díj és ugrólovainak kiképzője.

2015-ben megszerezte második diplomáját a Kaposvári Egyetem, Állattudományi karának, Állattenyésztő mérnök szakán. Második diplomamunkájának címe: „A fogatsportban eredményes fajták teljesítményvizsgálatának összehasonlító elemzése”.

Az egyes-, póni-, fiatal ló és fiatal hajtó válogatott szövetségi kapitányaként és a fogathajtó Talent program vezetőjeként ő irányítja jelenleg hazánk egyik legsikeresebb sportágának teljes utánpótlását.