2016 Schildau – Gyermek, Junior és Fiatal Hajtók Európa-bajnoksága

shildau_600x300Nagyszerű hírek Németországból!

Ifjúsági korosztályú versenyzőink 2 éremmel járultak hozzá a magyar fogathajtás éremtáblázatához. Kovács Zsófia arany, Palkovics Dávid ezüstérmet nyert Schildauban, ezzel 96-ra emelkedett érmeink száma!


Kovács Zsófia fiatal hajtó póni kettesfogat kategóriában megszerezte a magyar csapat első aranyérmét! Akadályhajtásban 2 verőhibával és időtúllépéssel 15,74 hp-tal zárta a versenyt. Zsófi végig hősiesen teljesítette az EB-t, bár ellenfele nem volt a kategóriájában, hiszen egyedüli nevező volt.

A fiatal hajtók póni egyesfogat kategóriájában Palkovics Dávid Caramelo nevű pónijával ezüstérmes lett! Genzwein Marina és Frankenbach Reamon az összetett versenyben az 5. helyen zárt. Az akadályhajtás minden versenyzőnek feladta a leckét, senki nem hajtott dupla hibátlant ebben a kategóriában. Palkovics Dávid 2 verőhibáért 6 hp-tal, míg Genzwein Marina 9,31 hp-tal fejezte be a versenyt.

A junior póni egyesfogat kategória is lehajtotta az akadályhajtást, ahol Rozmán Tímea Krisztina kiváló eredménnyel a 2. helyezett lett, 0,10 hp-os időtúllépéssel. Szaller Zsófia 10,61 hp-ot gyűjtött 3 verőhibáért és időtúllépésért, míg Érsek Anett 13,36 hp-tal, 4 verőhibával és némi időtúllépéssel fejezte be a mai versenyszámot. A 27 versenyzőből álló kategória győztese Andrea Schöftner Ausztriából. Rozmán Tímea Krisztina és Topper nevű pónija az összetett versenyben az 5., Szaller Zsófia és Qucido a 11., míg Érsek Anett és Süti a 12. helyen zárta az EB-t.

Gyermek kategóriában az akadályhajtás versenyszámban Majoros Anna az 5. (egy verőhiba), míg Margitai Máté a 8. (szintén egy verőhiba) lett.  A 24 fős mezőnyben Margitai Máté és pónija Eger a 9., Majoros Anna és Henchman’s Berry nevű pónija a 10. helyen végzett.

A magyar csapat a 7. helyet érte el a 9 nemzetet felvonultató csapatversenyben.

A fiatal hajtóknak szívből gratulálunk!

Forrás: Fogatsport.hu
Fotó: ifj. Bozsik József